Ett bra skydd för medlemmar och kårer.
Vi vill att alla medlemmar i Scouterna och alla scoutkårer ska ha ett bra skydd om något skulle hända. Därför har vi i samarbete med Willis Towers Watson och Svedea Specialförsäkring tagit fram försäkringar som är speciellt anpassade för Scouterna och vår verksamhet.

För medlemmar (som tillhör scoutkårer direktanslutna till Scouterna samt Nykterhetsrörelsens scoutförbund) finns vår medlemsförsäkring som tillsammans med reseförsäkringen ger ett ordentligt skydd vid all verksamhet som anordnas av Scouterna och vid resor för eller med Scouterna. Båda försäkringarna gäller så fort du som medlem deltar i någon verksamhet som anordnas av Scouterna lokalt eller centralt.

För scoutkårer finns tre olika försäkringar. Alla kårer som är direktanslutna till Scouterna omfattas av Kårförsäkring Grund som ger ett bra grundskydd och för de kårer som äger egendom, byggnader eller båtar går det att komplettera med Kårförsäkring Plus och Båtförsäkring.

Mer om försäkringarna

På webbsidan ”scoutservice” kan du läsa mer om vad som ingår i de olika försäkringarna och hur du ska göra om du drabbas av skada. Här hittar du också alla nödvändiga kontaktuppgifter.